Appartementencomplex Bellevue Apeldoorn opgeleverd

Apeldoorn – Op de plek van het tijdelijke winkelcentrum Anklaar staan inmiddels 42 gloednieuwe appartementen met de naam Bellevue. Ter Steege Bouw Vastgoed Apeldoorn bouwde de woningen voor woningcorporatie Ons Huis. Het zijn allemaal sociale huurwoningen die razendsnel verhuurd werden.

Bellevue bestaat uit twee appartementencomplexen die dezelfde uitstraling hebben als de complexen die er al staan en die ook door Ter Steege Bouw Vastgoed Apeldoorn werden gebouwd. Ze zijn onderdeel van nieuwbouwproject ’t Podium. Naast de 42 appartementen zijn ook 43 eengezinswoningen met de naam Parade onderdeel van de nieuwe wijk. Die woningen worden de komende dagen nog opgeleverd aan bewoners.

Mevrouw Ramdin kreeg bij de oplevering symbolisch en grote sleutel overhandig van Ons Huis-medewerker Sebastiaan Gerlach. “Na 16 jaar ingeschreven te hebben staan, ben ik ontzettend blij met deze woning. Het is namelijk in de buurt waar ik ben opgegroeid. Zoals het hoort bij een nieuwbouwwoning moet ik nu natuurlijk de nodige klussen doen, maar gelukkig krijg ik daar goede hulp bij.”

De 42 appartementen zijn gasloos en hebben energielabel A. Hiermee levert Ons Huis een substantiële bijdrage aan zowel de duurzaamheidsambities als de nieuwbouwbelofte van de Apeldoornse woningcorporaties. Bovendien is een deel van de woningen toegewezen aan huurders die een bestaande sociale huurwoning achterlaten. Op die manier brengen we een verhuisketen op gang en helpen we dus nog meer mensen aan een geschikte woning.

Nu het volledige plan ’t Podium is afgebouwd, rest Ter Steege alleen nog om de toekomstige bewoners van de appartementencomplexen heel veel woonplezier te wensen.