TOPS Trainee bij Ter Steege – Joell doet het!

“Een volwaardige collega!”

Joell Brandwagt is 21 jaar en net klaar met de opleiding Bouwkunde. Reden voor hem om te solliciteren naar een traineeship bij Ter Steege.

“Ik ben nog harstikke jong en wil me graag oriënteren. Wat vind ik eigenlijk leuk, waar ben ik goed in?” Hij vergeleek meerdere mogelijkheden, waarbij Ter Steege eruit sprong. “Ter Steege viel op doordat ze veel ervaring hebben met trainees, maar er ook veel energie insteken. En na een prettig gesprek mocht ik aan de slag!”

Eigen projecten

Joell werkt inmiddels een maand bij Ter Steege Bouw Vastgoed in Rijssen. Hij tekende voor acht maanden als werkvoorbereider in Rijssen, daarna is het de beurt aan Hardenberg en Apeldoorn. Een mooie afwisseling: “Zo heb ik de mogelijkheid om bij drie functies en bedrijven mee te draaien en alle ins en out te ontdekken.” Al snel kreeg hij zijn eigen renovatieproject, waarbij Joell samen met de projectleider het werk voorbereidt. “Dit project, zeventien woningen in Schalkhaar, gaat over een aantal weken al in uitvoering. Ik regel onder andere de inkoop en verwerk ik de tekeningen. Natuurlijk kijkt er wel iemand met een schuin oog mee, maar ik krijg echt verantwoordelijkheid en vertrouwen. Dat is het mooie van Ter Steege.”

Naast werkervaring zet Ter Steege ook in op persoonlijke ontwikkeling, ziet Joell. “Ik krijg een dag in de week de ruimte om te investeren in mezelf. En dat niet alleen, er is ook budget voor. Dat gaf voor mij echt wel de doorslag om voor het TOPS traineeship te kiezen.” Er is al een externe coach aangesteld om zijn persoonlijke doelen te testen en te verbeteren. “Daarnaast ga ik een VCA-VOL cursus en diverse interne trainingen volgen en denk ik na over een deeltijdopleiding tijdens mijn traineeship.”

Benieuwd naar het TOPS Traineeship? 

Hier vind je meer informatie. 

Wat doen je collega’s

Joell wil tijdens zijn TOPS traineeship het hele bouwproces goed leren kennen. “Nu werk ik aan de voorbereiding, hierna kies ik voor de uitvoering. Ten slotte wil ik graag een functie vooraan in het bouwproces uitvoeren. Het is leuk en interessant om op zoveel plekken te leren. Ik denk ook dat het belangrijk is om te weten wat je collega’s doen, welke richting ik ook kies in de toekomst.”

Veel mogelijkheden

Het valt Joell op dat er veel voormalig (TOPS) trainees werkzaam zijn bij Ter Steege. “Mijn sollicitatiegesprek was zelfs met een voormalig trainee. Mooi om te zien hoe ver ze zijn gekomen en wat de mogelijkheden zijn!” Ook de directie en collega’s van Ter Steege tonen veel interesse: “Ze nemen me heel serieus. Ik ben geen stagiair, maar een volwaardige collega. Dat werkt enorm fijn.”