Ter Steege Bouw Vastgoed

Woningverbetering van 110 woningen in de wijk Hoge Weerd in Epe

In september starten we in opdracht van Woningstichting Triada met de woningverbetering van 110 woningen in de wijk Hoge Weerd in Epe. Om precies te zijn aan de Laar-Enk, Midachten, De Leegte, De Tippe, Zaailand, Hoge Weerd, Hoge Hagt en Pandersakker. Vandaag brachten Johan Wastenecker, Manager vastgoed bij Triada, Mark de Jager, Projectregisseur bij Triada, Tom Klokkenburg, Adjunct-directeur bij Ter Steege Bouw en Jan-Harmen Rook, Projectleider bij Ter Steege Bouw een bezoek aan een modelwoning aan de Midachten.

“Het renovatietraject is onderdeel van een brede wijkaanpak. In april werd bijvoorbeeld de Sport, Beweeg en Ontmoetings- Faciliteit geopend. De SOF is aangelegd midden in de wijk Hoge Weerd, in het verlengde van speeltuinvereniging DEMILAHO. Jong en oud kan hier gebruik maken van de verschillende onderdelen, zoals een speeltuin, multifunctioneel sportcourt, bootcamp, diverse banken/zitplekken, jeu-de-boules baan etc. SOF is ook geschikt gemaakt voor rolstoelgebruik” vertelt Johan Wastenecker. “Er is duidelijk ingezet op de leefbaarheid binnen deze wijk. Nu is het tijd voor verduurzaming van de woningen” vervolgt Johan.

Een deel van de woningen heeft nu nog energielabel E, F of G. Daarom wordt er een flink pakket aan energiemaatregelen ingezet in deze woningen. Zo krijgen de huurders een energiezuinigere woning terug. Daardoor kan de energierekening omlaag en hebben de bewoners meer wooncomfort. Om aan de isolatiestandaard te voldoen, worden de daken en gevels geïsoleerd en de oude beglazing vervangen. Ook wordt er een warmte-terug-win (WTW) ventilatiesysteem aangebracht en worden vrijwel alle woningen in dit project voorzien van een hybride warmtepomp. Naast de isolerende werkzaamheden worden er ook onderhoudswerkzaamheden uitgevoerd, zoals het vervangen van dakbedekking, het vervangen van enkele cv-ketels, herstel van voegwerk en het uitvoeren van buitenschilderwerk. Tijdens het project zal De Zoncorporatie gelijktijdig zonnepanelen plaatsen.

Mobiele versie afsluiten