Ter Steege Bouw Vastgoed

Van Bourgondiër naar sportieveling – Johan in beweging

Johan Dannenberg is een sportief man. Na een dag op de werkvloer wil hij graag nog even bewegen. “Even rusten, een hapje eten en dan lekker aan de slag.”

Johan werkt al bijna vijf jaar als timmerman bij Ter Steege Bouw Vastgoed Rijssen. Met zijn 58 jaar hoopt hij de tijd tot aan zijn pensioen op deze manier vol te maken. “Het is niet alleen lekker dichtbij, maar ik geniet ook van de sfeer op de werkvloer. Ik heb fijne collega’s.”

Baantjes trekken

Twee keer per week fietst Johan naar zwembad De Koerbelt. Even een uurtje baantjes trekken. Dat doet hij via het programma Ter Steege in Beweging, waardoor het abonnement vergoed wordt. Naast het zwemmen staat er ook regelmatig een bootcamp op het programma, een potje tennis of een rondje hardlopen. “Ik geniet enorm van het sporten, maar het is in mijn geval ook wel noodzaak.”

Het roer om

Johan vertelt hoe hij vier jaar geleden hartproblemen kreeg. “Mijn lijf gaf me echt even een goede waarschuwing. Ik had een behoorlijk bourgondische levensstijl en het roer moest om! Sindsdien let ik beter op wat ik eet en sport ik fanatiek.”

Vorig jaar gooide een andere ziekte roet in het eten. “Vroeger liep ik met gemak tien tot twaalf kilometer hard, maar nu haal ik amper de vijf. Dat komt doordat ik vorig jaar corona heb gehad. Ik ben er helemaal niet ziek van geweest, maar ik merk het wel in mijn conditie. Maar ja, dat is wat het is,” haalt Johan nuchter zijn schouders op.

Oppasopa met hobby’s

Op de vraag of Johan naast zijn werk en sport nog tijd overhoudt, begint hij te lachen. “Ik werk inmiddels vier dagen, dat is fijn. Dat geeft een stukje rust. Mijn vrouw werkt onregelmatige diensten, dus dan kan ik makkelijk een uurtje gaan sporten. De kinderen zijn groot, daar hoeven we niet voor thuis te blijven. Wel ben ik oppasopa,” vertelt hij trots. En als hij dan af en toe nog een keer een voetbalwedstrijd kan kijken, dan is dat voor hem meer dan genoeg.

Mobiele versie afsluiten