Ter Steege Bouw Vastgoed

TOPS Kickstarter bij Ter Steege: Annelot Overbeek

Annelot Overbeek begon in maart dit jaar aan haar TOPS Kickstarttraject toen ze vast in dienst kwam. Wat is TOPS Kickstart en wat haalt Annelot eruit? Ze vertelt je graag meer! 

Hoi Annelot, kun je kort wat vertellen over jezelf? Wie ben je en wat doe je?  

Ik ben Annelot, 24 jaar en ik woon in Almelo. Ik heb de opleiding Bouwkunde gedaan op Saxion en werk ondertussen zo’n twee jaar bij Ter Steege Bouw Vastgoed Rijssen als kopersbegeleider.  

Hoe ben je bij Ter Steege terecht gekomen?  

Ik ben bij Ter Steege terecht gekomen via een detacheringsbureau. Vanuit het detacheringsbureau ben ik bij verschillende bedrijven op gesprek geweest, en uiteindelijk heb ik gekozen voor Ter Steege Bouw Vastgoed Rijssen. Ik had een goed gevoel bij het gesprek en kreeg het idee dat het een gezellig bedrijf is waar alles goed geregeld is. En dat gevoel klopte gelukkig ook.  

Wat vind je leuk aan je werk als kopersbegeleider?  

Het werken met mensen. Als kopersbegeleider zorg je dat de kopers alle informatie hebben en adviseer je hen in de keuzes die ze moeten maken voor hun nieuwe woning. Ik vind die adviserende rol heel leuk. Ik kan mensen verder helpen vanuit mijn expertise.  

Je werkt al twee jaar bij Ter Steege. Waarom ben je nu begonnen als Kickstarter? 

In december had ik een functioneringsgesprek en daar kwam ter sprake of het TOPS Kickstarttraject niet wat voor mij was. Ik kwam per maart 2021 in vaste dienst bij Ter Steege, en dat was ook een mooi moment om te starten als TOPS Kickstarter. 

Wat trok je aan in het traject?  

Ik vind mijn functie heel erg leuk, maar mistte het leren en ontwikkelen. TOPS Kickstart is een mooie kans om up to date te blijven en kennis op te doen. Ik probeer zo veel mogelijk uit het traject te halen door een Persoonlijk Ontwikkelplan te schrijven en daar doelen in op te stellen voor de komende twee jaar.   

Hoe zagen de afgelopen maanden eruit voor jou?  

Ik ben begonnen met een TMA analyse bij Monique Knoef in Enter. We keken daar vooral naar mijn sterke punten op basis van mijn karakter. In totaal heb ik daar 3 gesprekken gehad en na de bouwvak ben ik naar Albrecht Klaas gegaan. Ik heb daar een DISC Analyse gemaakt en heb nog wat afspraken met hem staan om verder te werken aan mijn sterke en ontwikkelpunten.  

En wat staat er nog op de planning?  

Ik wil graag meer kennis opbouwen, bijvoorbeeld op het gebied van installaties. Ik denk dat ik daar ook veel aan kan hebben in mijn huidige functie. Daarom kijk ik nu of ik een master of post-hbo kan volgen richting bouwkunde of installatietechniek. En daarnaast wil ik kijken of ik op de lange termijn mijn huidige functie kan verbreden richting ontwikkeling of werkvoorbereiding.  

Is het TOPS Kickstarttraject op basis van jouw ervaring een aanrader?  

Zeker! Ik zie het verschil tussen mijn eerste paar jaar werk en nu. Ik merk het afgelopen halfjaar al dat ik veel meer bezig ben met mijn persoonlijke groei en mijn groei in kennis. Als je de kans krijgt, zou ik het dus zeker doen!  

Mobiele versie afsluiten