Ter Steege Bouw Vastgoed

Toekomstige bewoners Kloosterakker vieren feest

Afgelopen donderdag 10 november is samen met de kopers, de gemeente Assen en Actium de start van de bouw gevierd. De werkzaamheden zijn in volle gang op de locatie. Ter Steege Bouw Vastgoed organiseerde een feestelijke starthandeling om dit bijzondere moment met elkaar te vieren.

Project Kloosterakker te Assen ligt op steenworp afstand van het centrum van Kloosterveen. De eerste fase bestaat uit 24 koopwoningen, 11 vrije kavels en 10 huurwoningen. Deze huurwoningen worden  ‘Turn-key’ opgeleverd aan woningcorporatie Actium. Ter Steege is de komende jaren nog druk in Kloosterveen. Er zullen nog ongeveer 130 woningen volgen.

Duurzaamheid staat voorop tijdens de bouw van deze ruime woningen. Niet alleen de wijk is groen, maar de woningen ook. De wijk Kloosterakker is geïnspireerd op het thema ‘akkers’. Akkers kenmerken zich door strakke lijnen, maar ook door het reliëf van de grond. Deze elementen waren onder andere de ingrediënten voor het ontwerp van KAW Architecten. Er is gewerkt met materialen in aardetinten en de meerdere voegkleuren zorgen voor een buitengewoon lijnenspel.

De start van zo’n bijzonder project kan niet onopgemerkt voorbij gaan. In de afgelopen maanden is het terrein klaar gemaakt om bebouwd te kunnen worden. Inmiddels is de bouw van de woningen al in volle gang. Tijd voor een officiële starthandeling. Het feestelijke moment werd gevierd met de Gemeente Assen, Actium en overige betrokken partijen maar vooral met de toekomstige bewoners. Zij kregen de kans om hun namen of een mooie boodschap te vereeuwigen op een vloerplaat van één van de woningen. Uiteindelijk was het de eer aan wethouder Albert Smit om de vloerplaat op de juiste plek te leggen. Hij wenste de toekomstige bewoners veel woonplezier toe en Ter Steege een fijne bouwtijd.

Fase 2 is inmiddels in ontwikkeling. Voor meer informatie kunnen geïnteresseerden zich melden bij de makelaars, Oosting makelaars Assen of Lamberink Nieuwbouwmakelaars.

Mobiele versie afsluiten