Sociale huurwoningen Haven West, Ommen

In Haven West, een gebiedsontwikkeling in Ommen, worden sinds kort vijftien sociale huurwoningen bewoond. De woningen zijn gebouwd voor de plaatselijke woningcorporatie. De vijftien woningen zijn opgedeeld in twee rijen: een van acht woningen en een van zeven woningen. Alle woningen hebben twee woonlagen, een plat dak en drie slaapkamers. De rij van zeven woningen zijn ook nog eens levensloopbestendig aanpasbaar.

Haven West

De woonwijk Haven West in Ommen ligt tegen de rand van het centrum, tussen de Schurinkstraat, Strangeweg, Ommeresstraat en Hardenbergerweg. Ter Steege heeft hier inmiddels zo’n 100 woningen ontwikkeld en verkocht. Het is een diverse wijk met verschillend aanbod, van rijwoningen tot twee-onder-een-kapwoningen en van patiowoningen tot Molenwoningen met een gelijkvloers woonprogramma.

Proces

In samenwerking met Gemeente Ommen en de woningcorporatie maakte Ter Steege een haalbaar plan om vijftien sociale huurwoningen te bouwen. Bijzonder aan dit project was de betrokkenheid van de toekomstige bewoners. Zij gingen aan de slag met de inrichting van het binnengebied tussen de twee rijen woningen. Ondertussen staan er vijftien woningen met een mooi ingericht binnengebied.

Impressies