De Spoorburght, Rijssen

Op een markante plek in Rijssen, naast het monumentale stationsgebouw, verrees afgelopen jaar De Spoorburght. Een mooi ogend gebouw met ruimte voor horeca, twee lagen met commerciële ruimtes en daarboven twaalf luxe appartementen. Hier is het goed wonen, leven en werken.

Unieke plek

Door de unieke plek qua zichtbaarheid en bereikbaarheid heeft Ter Steege een icoon gebouwd in haar eigen vestigingsplaats. Het ontwerp van Beltman Architecten sluit aan op het rijke textielverleden van Rijssen en is afgestemd op het stationsgebouw. Het gebouw is zowel stoer als verfijnd. Met bijna 20 meter is het letterlijk en figuurlijk een herkenningspunt. Vanaf de balkons is een onbelemmerd uitzicht op de Sallandse Heuvelrug.

60 opzichters

Bijzonder was dat de bouw vanuit het hoofdkantoor van Ter Steege gevolgd kom worden. Met dagelijks zo`n 60 ‘opzichters’ heeft het uitvoeringsteam van Ter Steege Bouw Vastgoed Rijssen zich niet laten opjutten, maar juist een perfect gebouw opgeleverd.

Na De Spoorburght volgt op het achterliggende terrein de nieuwbouw van een Albert-Heijn supermarkt. Ter Steege Gebiedsontwikkeling bv is voor de conceptontwikkeling van zowel van De Spoorburght als de supermarkt verantwoordelijk. Deze zomer wordt het stationsplein volledig nieuw ingericht. Dan is het plaatje helemaal compleet!

Impressies