De Rokade, Apeldoorn

Wie wel eens in Apeldoorn komt, kent ongetwijfeld de Loolaan. Deze Apeldoornse laan met verreweg de meeste allure verbindt het dorp met paleis het Loo en het Paleispark. Halverwege de Loolaan stond lange tijd een oud schoolgebouw leeg. In 2006 kochten wij dit gebouw. We maakten grootste plannen om hier luxe appartementen te bouwen. En toen kwam de crisis… Die heeft dit project jarenlang stilgelegd. Dat doet natuurlijk pijn. Onze vingers jeukten om met de locatie aan de slag te gaan.

Nu ruim tien jaar later kijken we terug op een bijzonder geslaagde eerste fase van een prachtige binnenstedelijke ontwikkeling. In 2015 maakten we samen met Bouwinvest het plan voor De Rokade en zie hier het resultaat. Project De Rokade bestaat uit 39 zeer fraaie huurappartementen. Friso Woudstra Architecten ontwierp het project geheel op basis van hun zo bekende rijke architectuur. Dat zie je terug in de fraaie stijl en de luxe uitrusting. De architect koos voor een herkenbare en karaktervolle architectuurstijl, die teruggrijpt naar dit verleden. Ieder appartement heeft een privéparkeerplaats en een berging. De grootte van de woningen varieert van 90 tot 115 m². De appartementen hebben een balkon of terras met uitzicht op de Loolaan. De keuken is voorzien van alle apparatuur en ook de badkamer is bijzonder luxe ingericht. Het complex zelf heeft een gezamenlijke, afsluitbare fietsenberging en is omgeven door een indrukwekkende parktuin. Geen twijfel mogelijk, De Rokade voelt zich als een vis in de het water aan de Koninklijke Allee.

Wij hebben het geduld gehad om te wachten en ons niet te laten leiden door emotie van de markt. Tot grote tevredenheid van de gemeente Apeldoorn. Zij is blij dat deze locatie weer helemaal past in de zo statige Loolaan.

Impressies