Ter Steege Bouw Vastgoed

Nieuwbouw 13 energiezuinige huurwoningen Bransveen Dedemsvaart

In de wijk Bransveen in Dedemsvaart bouwen Woningstichting De Veste Ommen samen met Ter Steege Bouw Vastgoed Hardenberg komend half jaar versneld dertien energiezuinige huurwoningen. Daarmee wordt een extra impuls gegeven aan de doorstroming in de woningmarkt en worden nieuwe woningen aangeboden voor de woningzoekenden.

Nieuwe huizen voor huurders
Inmiddels zijn alle woningen verhuurd en is de bouw inmiddels gestart. Wanneer de woningen gereed zijn en de huurders hun nieuwe huis in Bransveen betrekken komen andere huurwoningen leeg te staan. De vrijgekomen huizen kunnen vervolgens worden aangeboden aan de woningzoekenden, statushouders of andere woonurgenten. Zo komen er voor hen verspreid in verschillende wijken huurwoningen vrij.

Om de realisatie van de woningen mogelijk te maken wordt er samengewerkt met Woningstichting De Veste Ommen, gemeente Hardenberg en Ter Steege. Voor de toewijzing van de woningen is samengewerkt met Woningstichting Beter Wonen Vechtdal Hardenberg.
Dit was een eerste opstap naar het nieuwe woonruimteverdeelsysteem dat komend jaar wordt gelanceerd. Met het woonruimteverdeelsysteem kan een woningzoekende op één plaats zoeken in het complete aanbod van beide corporaties.

De verwachting is dat de woningen in het derde kwartaal van 2017 worden opgeleverd. Meer informatie over de huurwoningen in Bransveen staat op de website www.veste.nl

 

Mobiele versie afsluiten