Ter Steege Bouw Vastgoed

De Kastanjetuin, een succesvol Waaranders project in Zwolle

Zwolle – Ter Steege Bouw Vastgoed Apeldoorn leverde in november 2021 elf huurwoningen en 21 zorgappartementen op aan Woningcorporatie deltaWonen. DeltaWonen verhuurt de zorgappartementen aan JP van den Bent. Beide partijen zijn blij met het eindresultaat. De Kastanjetuin in Zwolle is een succesvol Waaranders project!

DeltaWonen en JP van den Bent

DeltaWonen verhuurt elf woningen. Deze woningen zijn levensloopbestendig en zijn voorzien van een slaap- en badkamer op de begane grond. Op de eerste verdieping is nog een extra slaapkamer. Deze kan natuurlijk ook als berging worden gebruikt. JP van den Bent huurt het appartementencomplex van deltaWonen. Zij gebruiken achttien appartementen voor bewoners. De andere drie appartementen zijn bestemd voor logees en een kinderdagverblijf.

Leven in de Kastanjetuin, Waaranders?

De Kastanjetuin ligt aan de buitenzijde van het Zwolse Stadshagen. Een wijk ontwikkeld door Ter Steege Bouw Vastgoed Apeldoorn en Cittanova op basis van het WaarandersWonen concept. WaarandersWonen staat voor noaberschap waarin diversiteit wordt gestimuleerd. In de Kastanjetuin wordt diversiteit gestimuleerd door de variantie aan woningen: zorgappartementen, levensloopbestendige huurwoningen en koopwoningen. De bewoners van de wijk zijn op ongedwongen wijze verenigd en kijken naar elkaar om. Een gemeenschappelijke ruimte en bijbehorende faciliteiten verbinden de bewoners met elkaar en hun omgeving. De Kastanjetuin heeft een gemeenschappelijke tuin en een grote dierenweide rondom de wijk. In de dierenweide lopen de schaapjes vrij rond.

Compleet

In december 2021 zijn ook achttien koopwoningen in de Kastanjetuin opgeleverd. Daarmee zijn de inwoners van de Kastanjetuin compleet en kunnen zij samen voor de Kastanjetuin en elkaar zorgen. Ondertussen zijn Cittanova en Ter Steege Bouw Vastgoed Apeldoorn alweer hard aan het werk aan het volgende Waaranders project. Samen spelen ze in op de woonvraag van diversiteit. Hierdoor wordt eenzaamheid tegengegaan en kunnen ouderen langer thuis wonen.

Mobiele versie afsluiten