Ter Steege Bouw Vastgoed

De eerste bomen zijn geplant!

Henriët van Leenen (Buitenfonds) met Hans ter Steege (Ter Steege)

In 2020 startten we een mooie samenwerking met Staatsbosbeheer en Buitenfonds. Voor elke woning die wij bouwen of renoveren, planten we twee bomen. Op 1 april 2021 was het zover: de eerste bomen werden geplant!

Duurzaam bouwen heeft een belangrijke plek in onze organisatie. We zijn ons er bewust van dat onze activiteiten impact hebben op onze omgeving. We focussen ons daarom op het reduceren van afval, bouwen met duurzaam materiaal en groener rijden. Om onze afdruk verder te verkleinen, zijn we een samenwerking aangegaan met Staatsbosbeheer en Buitenfonds. Op 1 april hebben we ruim 2.000 bomen geplant – het resultaat van zo’n 1.000 nieuwbouw- en gerenoveerde woningen in 2020.

De bomen zijn geplant op een stuk grond vlak naast Natuurkampeerterrein Nieuw Soerel. Op dit stukje grond komen ruim 2.000 bomen: eiken, linden en beukenhagen. Het overgrote gedeelte plantte Staatsbosbeheer in, maar natuurlijk hielpen wij ook een handje.

Speciaal voor de gelegenheid hebben we Paulien van den Berg van woningcorporatie deltaWonen uitgenodigd om met ons een aantal bomen te planten. Ook Henriët Leenen van Buitenfonds, Hans ter Steege en Tom Klokkenburg zetten een aantal bomen in de grond.

De bomen die nu de grond in gaan, zijn nog klein en kwetsbaar. Over een aantal jaar zijn deze bomen volgroeid. Deze bomen blijven hier staan voor de lange termijn. Hoe gaaf is het, dat we over een aantal jaar hier ‘ons eigen’ stukje bos hebben?

Mobiele versie afsluiten