Ter Steege Bouw Vastgoed

Betaalbaar wonen voor starters

Het valt als starter op de huidige woningmarkt niet mee. Daarom besloot Ter Steege de handen ineen te slaan met Stichting OpMaat. Door de bijzondere constructie KoopStart kan Ter Steege starterswoningen aanbieden tegen gereduceerd tarief.

Gijs Klunder is vastgoedontwikkelaar bij Ter Steege Bouw Vastgoed in Hardenberg. Hij vertelt hoe zijn team, met behulp van Stichting Opmaat starterswoningen verkoopt tegen een betaalbare verkoopprijs. “Starters hebben het zwaar tegenwoordig. De gemiddelde woning is voor hen al snel boven budget.”

Kopen met korting

Ter Steege zocht een oplossing en vond deze bij Stichting OpMaat. “We bouwen dezelfde woning. Het verschil zit ‘m in de KoopStart-regeling,” legt Gijs uit. Dat houdt in dat lokale starters hun nieuwbouwwoning bij Ter Steege kopen, maar met een koperskorting. Deze korting betalen ze uiteindelijk ook weer terug aan Ter Steege, op het moment dat ze de woning zouden verkopen. “Zo kunnen we een deel van de woningen betaalbaar maken voor lokale starters. Dit betekent voor hen vaak het verschil tussen wel of niet kunnen kopen.”

Duidelijke afspraken

Dit is het eerste project waarin Ter Steege de KoopStart-regeling van Stichting OpMaat toepast. “Het is alle partijen goed bevallen. De kopers zijn duidelijk geïnformeerd en de stichting regelt alle documentatie. Zij zorgen er ook voor dat alle afspraken juridisch kloppen. Het mooie is dat starters op deze manier een volwaardige woning tegen een gereduceerde prijs kunnen kopen. Ze hoeven dus niet in te leveren op kwaliteit, ruimte of locatie. En daar doen wij het voor.”

Marshoogte

Gijs over de actuele situatie: “We bouwen in Hardenberg twintig woningen in het deelgebied Marshoogte, onderdeel van de nieuwbouwwijk Marslanden. Vijf daarvan bieden we aan volgens de KoopStart-regeling.”

Vlak voor de zomer (2023) ging de eerste schop in de grond. Ter Steege verwacht de twintig woningen midden volgend jaar op te leveren.

Mobiele versie afsluiten