Berlage-hof Groningen

  • Opdrachtgever: eigen ontwikkeling
  • Architect: Dedem - BDC - Oving

Best bewaarde woongeheim van Groningen
Berlage-Hof is een gloednieuwe woonbuurt in de groene zone van de Professorenbuurt in de Korrewegwijk. Je woont er besloten en rustig aan de rand van het Hamburgerplantsoen. Toch is het bruisende stadshart van Groningen maar een klein eindje fietsen.

Berlage
De Korrewegwijk kenmerkt zich door luisterrijke straten, met diverse monumentale panden. De wijk is destijds gebouwd op basis van een stadsuitbreidingsplan van onder meer Hendrik Petrus Berlage (1856 – 1934).

De naam Berlage-Hof is een eerbetoon aan deze invloedrijke Nederlandse architect en stedenbouwkundige. Ook de bouwstijl van de woningen in Berlage-Hof verwijst naar de architectuur van weleer: rode baksteen, gevelversieringen, torentjes.

Groene wijk
Groen is als het ware de tweede natuur van de Korrewegwijk. Sfeervolle woonbuurtjes worden afgewisseld door ruim opgezette parken en plantsoenen, met veel speelvoorzieningen voor de kinderen. Op wandel- en fietsafstand bevinden zich winkels, scholen, kinderopvang, restaurantjes, het UMCG en ook Sportcentrum Kardinge.

Bereikbaarheid
Vanaf je eigen parkeerplek in Berlage-Hof zit je trouwens snel op de ring rond Groningen. Als gezegd: met de fiets ben je zo in het centrum. O ja, ook het Noorderplantsoen is snel bereikbaar. Je hoeft alleen de Korreweg maar af te fietsen. Bijvoorbeeld voor een bezoek aan het festival Noorderzon, elk jaar in augustus.

Contactpersoon

Uw contactpersoon voor dit project:
Arjan Moes

Project website

Ter Steege Bouw Vastgoed
Ontwikkelt

Gebieds- en projectontwikkeling is vaak een complexe materie. Er zijn veel partijen bij betrokken met ieder hun eigen wensen en doelen. Projecten moeten een aanwinst zijn voor de stad of het dorp. Er moet maatschappelijk en politiek draagvlak zijn. Het te ontwikkelen gebied en de gebouwen moeten aantrekkelijk genoeg zijn voor de nieuwe “bewoners”. En last but not least moet het project op korte en op lange termijn natuurlijk rendabel zijn.

Van idee tot ideaal
Ter Steege Bouw Vastgoed

Lees meer
Ter Stege Groep