Berflo Es

  • Opdrachtgever: Welbions en Ter Steege Vastgoed Rijssen bv
  • Architect: MAS Architectuur

In het zuidoosten van Hengelo ligt de wijk Berflo Es. De wijk bestaat uit vier woonbuurten met een geheel eigen identiteit: Berflo Es Zuid, Berflo Es Noord, Veldwijk Zuid en Veldwijk Noord. Ten zuiden van de wijk ligt het bedrijventerrein Twentekanaal. Aan de westkant van de wijk ligt ‘Hart van Zuid’. Aan de oostzijde van de wijk bevindt zich het markante FBK-stadion en het trainingscentrum van FC Twente.

De Berflo Es is een oude wijk. Veel woningen zijn gebouwd kort na de Tweede Wereldoorlog, een periode waarin de woningnood hoog was. De Berflo Es kent in toenemende mate problemen. De kwaliteit van het wonen en de voorzieningen staan onder druk. Daarom hebben de corporaties en de gemeente afspraken gemaakt over het vernieuwen van de wijk.

In de woonbuurt Veldwijk Noord vinden de grootste veranderingen plaats. Kleine eengezinswoningen en portiek etageflats maken plaats voor woningen in de vrije sector (70%). In het hart van de wijk komen een aantal nieuwe voorzieningen waaronder een school en een buurtwinkelcentrum. Een brede school en een multifunctionele accommodatie zijn in aanbouw. De oplevering hiervan is samen met het nieuwe Watertorenpark medio 2014. De bouw van het buurtwinkelcentrum start medio 2014.

Voor de ontwikkeling en bouw van het buurtwinkelcentrum hebben Ter Steege Bouw Vastgoed Rijssen bv en corporatie Welbions in het voorjaar van 2013 afspraken gemaakt. De tijd waarin we nu met elkaar leven heeft ons als bouwer/ontwikkelaar samen met Welbions gedwongen creatiever om te gaan met vraagstukken die we jaren geleden simpelweg niet hadden. Samen met Welbions zijn wij trots op deze samenwerking en we kijken met veel vertrouwen uit naar de realisatie van de nieuwe woonwijk mét buurtwinkelcentrum. Het nieuwe buurtwinkelcentrum bestaat uit een supermarkt, winkels, daghoreca, dienstverlening en woningen. Alles functies krijgen hun plek in één gebouw waarvan de bouw in minimaal 2 fasen is. De bouw van fase 1 (een supermarkt, enkele winkels en 42 sociale huurappartementen) start medio 2014.

Naast de ontwikkeling en bouw van het buurtwinkelcentrum, gaat Ter Steege medio 2015 ook in verkoop met een aantal grondgebonden woningen in de wijk Veldwijk Noord.

Ter Steege Bouw Vastgoed
Beheert

Voor het beheer van uw vastgoed hebt u als opdrachtgever het meeste baat bij integrale oplossingen. Oftewel: bij samenhangende processen op het gebied van beheer en onderhoud. Vanuit een integrale benadering van de levenscyclus van uw woningen en/of gebouwen. Denk bijvoorbeeld aan de investeringen, kosten en opbrengsten, maar ook aan de duurzaamheid, energiehuishouding en maatschappelijke verantwoordelijkheid.

Van idee tot ideaal
Ter Steege Bouw Vastgoed

Lees meer
Ter Stege Groep