Renovatie woningen

Met renovatie van woningen en woonwijken heeft Ter Steege Bouw Vastgoed al meer dan 100 jaar ervaring. Naast renoveren geldt dit ook voor groot onderhoud en transformatie van vastgoed.

Renovatie en onderhoud

Renovatie en onderhoud kennen geen standaardoplossingen, zo wijst onze ervaring uit. In de aanpak van Ter Steege is niet de bouwkundige en technische oplossing leidend, maar het renovatieproces.

Woonlasten

In onze renovatieaanpak maken wij samen met u telkens de afweging tussen technische haalbaarheid en de noodzakelijke investering. In onze visie spelen de verwachte woonlasten voor uw bewoners hierin een belangrijke rol. Hoe vaak komt het niet voor dat door woningrenovatie een huurverhoging een garantie is, maar een woonlastenverlaging door bijvoorbeeld lagere energiekosten slechts een belofte blijft?

Verduurzaming

Een belangrijke reden voor renovatie is het verbeteren van de duurzaamheid van bestaande woningen. Voor (sociale) huurwoningen zullen de stijgende energiekosten een steeds groter deel uitmaken van de totale woonlasten. Daarnaast wordt de lat op het gebied van wooncomfort steeds hoger gelegd. Door duurzame renovatie worden de energieprestaties van de woningen verbeterd en krijgen de woningen een aanzienlijk beter energielabel.

Mutatieonderhoud

Ter Steege Bouw Vastgoed neemt de zogenaamde één-serie als uitgangspunt. Hierdoor is uitvoering van de maatregelen niet afhankelijk van een minimale deelname aan het renovatieproject. We kunnen de maatregelen ook uitvoeren als mutatieonderhoud. Als bewoners tijdelijk moeten verhuizen, regelen wij dat natuurlijk ook en helpen we hen met de verhuizing.

Woningrenovatie in stappen

Onze ervaring met groot onderhoud en renoveren hebben we gebundeld in ons renovatieconcept Leef!WEL Renovatie. In onze renovatieaanpak onderscheiden wij de vijf procesfases Oriëntatie, Inventarisatie, Uitwerking, Realisatie en Beheer.

Per project begeleiden wij uw organisatie bij het maken van de juiste keuze. Dit doen we niet vanachter een bureau, maar door concreet de wijk in te gaan, te observeren en te overleggen. Wij praten met u én uw bewoners; wij luisteren naar uw en hun wensen en verlangens. Dit vertalen wij in een duidelijk en overzichtelijk voorstel. Altijd haalbaar en betaalbaar.

Meer weten

Wilt u meer weten over renovatie door Ter Steege Bouw Vastgoed? Neem dan nu contact op.

Referentieprojecten

 • Winkelrenovatie Dekamarkt Twello
  Bekijk
 • Squash & Wellness Bussum
  Bekijk
 • 3 NOM-woningen De Brake Nijverdal
  Bekijk
 • Verbouwing Parkgebouw Rijssen
  Bekijk
 • Squash & Wellness Bussum Copy
  Bekijk
 • Groot Onderhoud 72 flatwoningen Hoogeveen
  Bekijk
 • Groot onderhoud en verduurzaming 73 appartementen Rijssen
  Bekijk
 • Verbouwing kerkelijk centrum Sion
  Bekijk

Ter Steege Bouw Vastgoed
Realiseert

Of het nu gaat om nieuwbouw of renovatie, bouwen is organiseren. Bij elk huisvestingsvraagstuk gaat het erom dat we u op tijd en binnen budget kunnen helpen met uw wensen. Uiteindelijk gaat het om de realisatie van uw ideaal. Wij brengen onze expertise in op de momenten dat onze betrokkenheid gewenst is.

Van idee tot ideaal
Ter Steege Bouw Vastgoed

Lees meer
Ter Stege Groep