Leef!wel concepten

Met de Leef!wel concepten bieden wij praktische en doordachte oplossingen voor specifieke vraagstukken van opdrachtgevers. Wij leveren een gestandaardiseerde oplossing met ruimte voor maatwerk, geleverd door projectoverstijgend samenwerkende partners en gebaseerd op de jarenlange ervaring met vergelijkbare vraagstukken. Onze concepten zijn door proces- en productinnovatie geoptimaliseerd, onder andere met behulp van nieuwe samenwerkingsvormen zoals BIM en LEAN bouwen principes. Het resultaat is dat de faalkosten geminimaliseerd zijn wat de prijs-prestatieverhouding verbetert en de kwaliteit van het eindproduct verhoogt.

Anders dan in veel concurrerende concepten staat in alle Leef!wel concepten niet de techniek, maar de eindgebruiker centraal.

Kies een concept

 • Een goede woning heeft twee kwaliteiten: tevreden bewoners én een optimaal rendement. Vandaag én in de toekomst. Dus zoekt u als woningcorporatie, (commercieel) verhuurder of belegger de perfecte balans tussen de wensen van uw klant en uw eigen doelstellingen. Leef!wel wonen biedt de oplossing. Met dit ongekend flexibele bouwconcept stellen wij niet de woning, maar uw bewoners centraal. Hun leefstijl bepaalt architectuur, indeling en afwerking van de woning. Resultaat: tevreden bewoners en woningen die gedurende de totale levenscyclus optimaal renderen.

  Glashelder stappenplan

  Leef!wel wonen is het resultaat van onze jarenlange ervaring in mensgericht bouwen. Met die kennis ontwikkelden we een uniek concept, waarmee we volledig op maat duurzame en energiezuinige woningen bouwen. Woningen die met mensen meebewegen. Leef!wel wonen werkt met een glashelder stappenplan. We nemen uw doelgroep en stedenbouwkundige randvoorwaarden als vertrekpunt. Van hieruit heeft u keuze uit verschillende (architectuur)varianten, opties, indelingen en allerlei aanvullende modules. Zo bouwt u stap voor stap de woning naar wens op. Bij alle keuzes die u maakt, ziet u direct de technische, esthetische en financiële gevolgen. Als opdrachtgever kiest u optionele services, zoals energiemonitoring, verhuurservice en/of onderhoud en beheer met 24/7 servicedienst. Wilt u energieneutraal? Met de aanvullende energiemodules is dat mogelijk. Leef!wel wonen is flexibel, duurzaam en rendabel. Vandaag, morgen en overmorgen!

  Ongekend flexibel

  Leef!wel wonen biedt een ongekende modulaire flexibiliteit en maatwerk in de planning. Dat komt doordat we bouwsystemen combineren en zoveel mogelijk prefab technieken gebruiken. Tel daarbij op dat we virtueel samenwerken (BIM) en LEAN bouwen en je krijgt lagere kosten, korte doorlooptijden en optimale kwaliteit. Vanzelfsprekend gebruiken we duurzame en onderhoudsarme materialen en garanderen we een schoon en gezond binnenklimaat.
 • Als woningcorporatie, (commercieel) verhuurder of belegger wilt u tevreden bewoners in goed verhuurbare woningen met een gezonde bedrijfswaarde. Woningverbetering speelt daarbij een cruciale rol. Dus werkt u het liefst samen met een specialist die dit snapt. Met aantoonbare ervaring en referenties die vertellen dat ze uiterst tevreden zijn over de samenwerking. Die ruime ervaring en tevreden opdrachtgevers hebben wij. Ons Leef!Wel Renovatie concept biedt een oplossing die verdergaat dan standaard woningverbetering. Techniek is prachtig, toch leidt vooral een geolied proces en eerlijke communicatie tot tevreden bewoners en opdrachtgevers. Dus stellen wij die twee in onze renovatieaanpak centraal. Voor uw klanten spelen woonlasten een belangrijke rol. Als woningverbetering tot een hogere huur leidt, doen we daarom ons best om dit te compenseren met lagere woonlasten. Dat lukt vrijwel altijd. Niet in mooie beloftes, niet in innovaties die zich nog moeten bewijzen, maar in harde zekerheden en klinkende munt. Uw renovatie moet elke euro waard en waardig zijn.

  Nul op de meter (NOM)

  Duurzaam, energiezuinig en hoge kwaliteit. Wij snappen heel goed dat dit belangrijke uitgangspunten bij onderhoud en renovatie zijn. Veel opdrachtgevers willen na renovatie of groot onderhoud Nul Op de Meter (NOM). Wij hebben ervaring met NOM renovaties en zijn in het bezit van NOM-keur (op propositie). U krijgt dus gegarandeerd kwaliteit bij NOM-renovatie. Soms hebben NOM renovaties nog geen sluitende businesscase. Wij verwachten dat innovaties en nieuwe regelgeving NOM de komende jaren beter bereikbaar en financieel haalbaar maken. Tot die tijd is NOM-READY een prima initiatief. Met dit renovatieniveau brengt u uw woningen in de toekomst met aanvullende maatregelen eenvoudig op NOM-niveau. Dat is nog eens slim investeren. Soepele processen gaan hand in hand met vakmanschap. Goed nieuws: onze technische vaardigheden én mogelijkheden zijn vrijwel onbeperkt. Of het nu gaat om het verwijderen van asbest, het vervangen van complete gevels of de installatie van duurzame energieoplossingen. We verstaan de kunst om ook met beperkte middelen uw project naar het niveau te brengen dat aansluit bij uw strategie. Zodat uw woningen uitstekend verhuurbaar zijn en een gezonde bedrijfswaarde op uw balans hebben.

  Luisteren en betrekken

  Woningverbetering is vaak een complex keuzeproces. Daar begeleiden wij u graag bij. Dat doen we niet vanachter een bureau. Samen met u gaan we de wijk in. Kijken wat daar gebeurt. Wij hebben dagelijks met bewoners te maken en weten hoe belangrijk goede communicatie is. Dus praten we met uw bewoners en luisteren we goed naar hun wensen en verwachtingen. We betrekken mensen zo vroeg mogelijk en blijven dat ook in de uitvoering doen. Als wij open en met aandacht contact maken, ontstaat begrip, draagvlak en enthousiasme. Wij kunnen onze eigen bewonersconsulent inzetten. Op onze digitale Renovatieplanner (app voor smartphone of tablet) kunnen uw bewoners de planning voor hun woning inzien, de gevolgen die dit heeft, de werkzaamheden die ze zelf alvast moeten uitvoeren, wie bereikbaar is voor vragen, kortom: een efficiënte en persoonlijke communicatietool. In onze brochure Leef!Wel Renovatie leest u alles over onze renovatieaanpak.
 • Consumenten weten beter dan wie dan ook wat zij belangrijk vinden in een woning. Dat principe gebruiken wij in ons Leef!stijl concept. Wij zetten klanten nadrukkelijk zelf aan het roer. Zij bepalen vrijwel helemaal zelf de inrichting van hun woning. Hier gebruiken we zeven unieke leefstijlen bij. Met eigenschappen die mensen inspireren bij het maken van keuzes die bij ze passen. Wij begeleiden ze met veel aandacht hierbij. En dat werkt! De zorgvuldige aandacht in ons Leef!stijl concept levert naast tevreden klanten ook snellere verkoop en tijdwinst tijdens de bouw op. Klanten en opdrachtgevers zijn erg enthousiast. Voor ons is dit het bewijs dat onze leefstijlenaanpak gericht op woonbeleving een succes is.

  Consumenten kiezen de leefstijl die het beste bij ze past. Vanuit een standaardwoning vullen ze hun woonwensen verder in. Neem de Leef!stijl Carrière. Ideaal voor mensen die vaker thuiswerken en carrière willen maken. Bij deze leefstijl past een woning met een prima werkplek, slimme domotica en een keuken met meer merkapparaten dan bijvoorbeeld een praktisch ingesteld gezin. Mensen geven aan dat onze leefstijlen ze erg inspireren. Vaak verrassen wij ze met ideeën waar zij zelf niet aan hebben gedacht. Zo bieden we bij Leef!Stijl Kinderen een tweede lagere trapleuning. Uiteindelijk kiezen mensen zelf wat zij toevoegen of weglaten. Hier gebruiken ze onze unieke online leefstijlplanner bij. Een handige tool waarmee mensen thuis op hun gemak alle keuzes maken. De planner laat bij iedere keuze direct zien wat de kosten zijn en wat de keuze betekent voor de indeling van de woning.

  • Leefstijl Carrière
  • Leefstijl Gewoon goed
  • Leefstijl Koken
  • Leefstijl Thuis
  • Leefstijl Kinderen
  • Leefstijl Samen
  • Leefstijl Luxe